Moderna Försäkringar

Försäkringsbolaget Moderna Försäkringar räknas idag som det femte största försäkringsbolaget i Sverige och hör till en av de största försäkringskoncernerna i Sverige.  Koncernen har över 3 000 anställda, varav 470 i Sverige, och man har även över 2.8 miljoner privatkunder och över 140 000 företagskunder.

Bolaget erbjuder många bra försäkringsprodukter som står sig väl i försäkringskonkurrensen. Några av de försäkringsprodukter man erbjuder är bland annat:

  • Barnförsäkringar för att försäkra de mindre familjemedlemmarna.
  • Bilförsäkringar för att försäkra bilen.
  • Hemförsäkringar för att försäkra hemmet.
  • Villaförsäkringar som är särskilt anpassade för att försäkra villor.
  • Båtförsäkringar för att försäkra båtar av olika storlek.
  • MC försäkringar för att försäkra din MC.
  • Djurförsäkringar för att försäkra husdjur som hundar och katter eller större djur som hästar.

Några av dessa produkter erbjuds dock genom andra, mer nischade varumärken, t.ex. Moderna Djurförsäkringar, Atlantica och Bilsport och MC. De 3 sistnämnda försäkringsområdena är de som man specialiserar sig på och därför är särskilt starka inom.

 Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringars huvudkontor ligger i Stockholm, men i Sverige har man även kontor i Göteborg, Sundsvall, Örebro, Hammarstrand, Malmö och Växjö.

Lite historia bakom bolaget

Moderna Försäkringar har trots sitt namn anor så långt tillbaka som till år 1916, då försäkringsbolaget Atlantica, ett varumärke som man alltså fortfarande har kvar, började erbjuda försäkringar inom marin och transportbranscherna. År 1999 lades nya försäkringsområden till, och efter detta ännu fler. År 2007 såldes företaget till isländska Milestone och år 2009 såldes företaget igen, till Tryg Forsikring och år 2010 igen till brittiska Chesnara, som är den nuvarande ägaren.

Teckna försäkring hos Moderna Försäkringar:

  Till Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar idag

Trots den långa historia som detta försäkringsbolag har, har de alltid varit mindre än sina konkurrenter storleksmässigt, vilket gör att många fortfarande ser Moderna Försäkringar som något av ett uppstickarföretag. Detta gör även att Moderna Försäkringar är bra på att konkurrera, t.ex. genom att ta fram särskilt bra försäkringsprodukter, med fenomenala villkor och förmånliga priser. Många konsumenter som fram till idag valt större försäkringsbolag för sitt försäkringsengagemang gör därför klokt i att överväga Moderna Försäkringar och deras olika försäkringsprodukter.

 

Utöver försäkringar erbjuder Moderna Försäkringar inga andra produkter som vissa andra försäkringsbolag kan göra, som banktjänster eller lån, utan man är helt inriktade på just försäkringsprodukter.

 

Mer information om Moderna Försäkringar

Om du är intresserad av att ta reda på mer om antingen Moderna Försäkringar som bolag eller någon av deras produkter är det bästa sättet att göra detta på att besöka deras hemsida. Där beskrivs nämligen varje produkt som erbjuds i detalj, med villkor, begränsningar och allt annat som kan vara av intresse för en potentiell eller nuvarande försäkringstagare hos dem. På hemsidan uppdateras även informationen löpande vid ändringar, så vill du vara säker på att alltid kunna ta del av den mest informationen är det här du ska titta.