Aktsam

Aktsam är ett varumärke inom försäkringsbranschen som ägs av ett av de största sakförsäkringsbolagen i Sverige, nämligen Trygg-Hansa, som förvärvade varumärket år 1998. Trygg-Hansa är i sin tur ett dotterbolag till ett danskt företag vid namn Codan, och ingår i en stor internationell försäkringskoncern vid namn RSA. Hela Aktsams verksamhet står förstås under svenska Finansinspektionens tillsyn och tanken bakom detta varumärke är att erbjuda kunder som kan anses vara mer försiktiga än andra särskilda försäkringar, som är anpassade till dem.

 Aktsam

Att en försäkringstagare anses vara mer försiktig än många andra leder förstås till att denna kund får en lägre premie och självrisk, men även villkoren kan vara bättre på olika vis. Alla kan dock inte teckna försäkringar hos Aktsam, utan vissa krav måste uppfyllas för att detta ska vara möjligt. Exakt vilka dessa krav är beror dock på försäkringstypen och en hel del annat. Det kan t.ex. röra sig om personer som bor i lugna bostadsområden som inte är så utsatta för brott som vill skaffa hemförsäkring. Eller väldigt lugna bilförare som behöver en bilförsäkring och så vidare.

Fler försäkringsbolag

ICA-bonus på försäkringskostnaden

 • Fast pris i fem år om du är skadefri

 • Möjlighet till årlig samlingsbonus

 • Högt rankat grundskydd enligt Konsumenternas.se

Bärgningshjälp 24/7 ingår

 • Du får snabb hjälp i Hedvig-appen

 • Ingen självrisk vid stenskott

 • Ingen bindningstid

 • Reparation på valfri verkstad

Anpassat skydd för din trafikförsäkring

 • Ingen bindningstid

 • Trafik, halv- eller helförsäkring

 • Konkurrenskraftigt pris

 • Anpassa din försäkring

Aktsam ställer höga krav

Det är med andra ord helt klart så att Aktsam ställer mycket högre krav på sina försäkringstagare än vad de flesta andra försäkringsbolag gör. Men kan man bara teckna en försäkring hos dem brukar det absolut vara värt det, med anledning av de lägre premier och andra förmåner som man kan få då.

Flera kundundersökningar visar även att Aktsam ligger i topp när det gäller kundnöjdhet, så de flesta som blir godkända för en försäkring hos dem brukar vara mycket nöjda med detta.

 

Försäkringsutbud

I jämförelse med vissa andra försäkringsbolag kan Aktsam tyckas ha ett ganska litet försäkringsutbud, men så är även alla försäkringar som erbjuds extremt genomtänkta också. De försäkringar som erbjuds är:

 • Bilförsäkring

Detta kan endast tecknas av en förare som är över 24 år gammal och som har en ”vanlig” bil. Med andra ord kan man inte teckna en av Aktsams bilförsäkringar för en sportbil, cab eller en bil som har större motor än normalt.

Så väl trafikförsäkringar, halvförsäkringar och helförsäkringar erbjuds. Till bilförsäkringen kan även olika tilläggsförsäkringar väljas till om man så önskar.

Dessa kan tecknas endast för vagnar som väger under 2 ton. Men när det gäller släpvagnarna kan man teckna försäkringen både för standardsläpvagnar och biltrailers. Släpvagnen får inte heller ha kåpa eller kapell.

 • Hemförsäkring

Som tecknas för lägenheter. För dessa gäller att boytan i dem inte får vara större än 130 kvadratmeter för att de ska kunna försäkras av Aktsam.

 • Villaförsäkring

Som är särskilda hemförsäkringar som anpassats för att passa villor, med de särskilda behov och krav de har. Dock måste villans boyta vara max. 200 kvadratmeter för att Aktsam ska kunna försäkra den, och övriga byggnader som står på villans tomt får max. ha en yta på totalt 100 kvadratmeter.

 • Olycksfallsförsäkring

Denna försäkringstyp erbjuds dock endast åt kunder som redan har en av de andra försäkringarna (se ovan). Av denna försäkringstyp finns två varianter: en olycksfallsförsäkring för vuxna och en för personer över 55 år.

Var aktsam i trafiken och kom ihåg att teckna en bilförsäkring

Ta reda på mer om försäkringarna som erbjuds och teckna dem

Om du tror att en av Aktsams försäkringar skulle kunna passa dig är det bästa sättet att teckna dem på att gå in på deras hemsida och läsa om dem. Där kan du nämligen läsa alla detaljer om varje försäkring och även titta på deras villkor. Det finns även en funktion för att räkna ut priset på varje försäkring som erbjuds. Därmed kan du ta reda på exakt vad försäkringen skulle komma att kosta dig. Om du är nöjd med det som visas och föreslås kan du även teckna försäkringen direkt på deras hemsida. Du kan dock även ringa deras kundtjänst för att teckna en försäkring om du skulle föredra det.

Recension:

Aktsam
Betygsatt av: Trafikforsakringar.se
Betyg: 4.6/5